Lediga tjänster

Förskollärare till Smultronstället

Vi är ett gäng föräldrar som tillsammans med fem engagerade pedagoger och en kock driver Smultronstället, ett föräldrakooperativ som ligger mitt inne i centrala Vadstena.

Varje dag träffas ca 38 barn i blandade åldrar, från 1 år upp till 10 år – en fin åldersblandning som gör att barnen får kamrater i olika åldrar och kan hjälpas åt. Vi lägger upp pedagogiken utifrån olika åldersgrupper och på eftermiddagarna kompletteras verksamheten med fritidsaktiviteter när de större barnen slutat skolan.  Verksamheten bedrivs i en villa från 1940-talet, med tillhörande trädgård som är gjord för lek. Detta ger oss en unik miljö, där barnen känner sig som hemma. Med närhet till bibliotek, lekplatser och naturområden, egen buss är möjligheterna många.

Nu söker vi nu en inspirerande kollega och förskollärare som känner sig nyfiken på att greppa helheten på en liten förskola med stor pedagogisk frihet och nära till medarbetare och barnens familjer.

Välkommen till den lilla förskolan med det stora hjärtat!

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som består av förskollärare och barnskötare, där ni tillsammans kompletterar, planerar och inspirerar varandra i det pedagogiska arbetet.

Vi arbetar aktivt med olika projekt och teman för att inspirera barnen med olika aktiviteter och material utifrån barnens intressen och frågor.

Förskolan har flera gemensamma mötesplatser för barn och pedagoger på våra tre våningar i huset, där både den inre och yttre miljön är föränderlig utifrån barnens utforskande. För att fånga barnens frågor och hypoteser använder vi oss av processdokumentation i Tyraappen med portfolio och en aktuell blogg.

I dagsläget har förskolläraren ca tre timmar reflektions- och planeringstid per vecka samt gemensamma arbetslagsmöten var tredje vecka i form av ett längre eftermiddagspass.

Som förskollärare på Smultronstället får du ett brett och meningsfullt arbete med stort inflytande på verksamheten. Du har ansvar för att leda och utveckla den pedagogiska verksamheten tillsammans med dina kollegor och skapa förutsättningar för att arbeta mot målen i Lpfö 18.

Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, dokumenterar, följer upp samt utvärderar du verksamheten enligt beslutade mål och riktlinjer. Med högt till tak, diskussion och nyfikenhet på olika lösningar, gör ni läroplanen konkret i vardagen. Du har god förmåga att skapa en bra vikänsla och trivsel – det ska vara roligt att gå till jobbet!

Vem är du?

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan likvärdig utbildning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och välkomnar både dig som har lång erfarenhet och du som ska börja din yrkesbana, men det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god samarbetsförmåga och skapar lätt relationer med både barn, föräldrar och arbetskamrater. Du är tydlig och samtidigt lyhörd i ditt sätt att kommunicera och har ett varmt och välkomnande bemötande.

Du är en självklar ledare som kan motivera, skapa engagemang och delaktighet hos både barn och kollegor och tycker det är roligt att få med dig dina kollegor i det systematiska kvalitetsarbetet.

Med tanke på att vi har en egen buss som gör att vi kan vidga vyerna, vill vi att du har körkort.

Vårt erbjudande

Våra medarbetare har bred erfarenhet och varierande utbildning, där många uppskattar småskaligheten, gemenskapen och friheten i det pedagogiska arbetet. Verksamheten har funnits länge och nästa år firar vi 30-årsjubileum!

Vi utnyttjar vårt läge och gör ofta spontana utflykter, där utomhuspedagogik är en del i vår vardag. Huset och trädgården ger oss på många sätt en unik miljö, där barnen känner sig hemma.

Hos oss gäller samma villkor som inom den kommunala verksamheten med klädvårdsbidrag och friskvårdsbidrag.

Mer information

Låter det här intressant och du vill veta mer? Läs gärna mer om vår verksamhet på vår hemsida, http://alltomsmultronstallet.se/. Tveka inte att höra av dig till rekryteringsansvarig Linda Carlberg, antingen via mejl på smultronstalletvadstena@gmail.com eller på telefonnummer 073-203 11 30, om du har frågor om tjänsten. Vi rekryterar löpande, men vi vill ha din ansökan senast den 5 april 2020.

image00003 image00015

image00013 image00009

image00002 image00007